Στην Αλίαρτο το Φυσικό Σπήλαιο των Χριστουγέννων -BINTEO-ΦΩΤΟ

Ένα ξεχωριστό σημείο με ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει στην είσοδο της  Αλιάρτου.

Με χαρά προβάλλει η Φάτνη της Γεννήσεως του Χριστού μας στην ανατολική είσοδο της  Αλιάρτου. 

Είναι ένα φυσικό Σπήλαιο και μαγεύει με την απλή και λιτή της παρουσία όλα τα περαστικά βλέματα των διερχομένων οδηγών, δίνοντάς τους ένα καλό κατευόδιο στους προορισμούς τους.

Πρόβατα, μάγοι, το αστέρι κερδίζουν τις εντυπώσεις τη νύχτα και κάνουν την φάτνη ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα.Και, φυσικά, για να το διαπιστώσει κανείς δεν έχει από το να πάει μια βόλτα με την οικογενειά του μέχρι την Αλίαρτο. 

Είναι βέβαιο ότι θα φύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Το μεγάλο φωτεινό αστέρι έδειξε τον δρόμο στους Μάγους με τα δώρα… το Θείο βρέφος γεννήθηκε… έφερε την αγάπη και ο κόσμος μας άλλαξε για πάντα!

Δείτε την σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κου Γιώργου Ντασιώτη  στο f/b. 

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ !!!

Οι ακαταμάχητοι συμβολισμοί της Γέννησης του Θεανθρώπου συνοψίζονται στο χώρο που συνέβη,στο ΣΠΗΛΑΙΟ της Βηθλεέμ.

Σε ένα φυσικό χώρο,που χρησιμοποιούνταν ως στάβλος, γεννήθηκε η ΕΛΠΙΔΑ και δόθηκε διαχρονικό μήνυμα Σωτηρίας στους ανθρώπους, προκαλώντας την δυσφορία και βίαιη αντίδραση της εξουσίας.

Η εικόνα του  ΣΠΗΛΑΙΟΥ επομένως συμπυκνώνει νοήματα, δημιουργώντας και τα ανάλογα συναισθήματα.

Στην Ανατολική Είσοδο της Αλιάρτου,υπάρχει ένα τέτοιο φυσικό Σπήλαιο που, ο Δήμος μας, εδώ και πολλά χρόνια το μετατρέπει σε φυσική φάτνη.

Το αποτέλεσμα πάντα εντυπωσιάζει και ,σε μένα τουλάχιστον, φέρνει στο νου την εικόνα εκείνου του ΣΠΗΛΑΙΟΥ, που συνέβη το σπουδαίο γεγονός.

Το ίδιο πράξαμε και φέτος και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εντυπωσιακό.

Ξεχωριστά συναισθήματα μου δημιούργησε, αυτή τη φορά, ο φωτισμός του παρακείμενου πύργου, που δεσπόζει πάνω από το Σπήλαιο.

Η φθορά του χρόνου πάνω του -φθορά και της εφήμερης εξουσίας που τον χρησιμοποίησε- έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την  αναλλοίωτη λαμπρότητα του ταπεινού Σπηλαίου και των σπουδαίων, διαχρονικών μηνυμάτων που μας δίνει.

Αυτά τα περίεργα και μοναχικά Χριστούγεννα που έρχονται, μαζί με την ΥΠΟΜΟΝΗ που πρέπει να δείξουμε, έχουμε ανάγκη από ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ και ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΊΑ.

ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ !!

Σχετικά